HIRS GİDERME SANATI
Hırstan Özgürleşme programı sayesinde hırsın size zarar veren etkilerinin farkında olacak ve yaşamın içinde hırsın dinamiklerini görebileceksiniz. Hırsı yönetebilecek, nedenlerini tespit edebileceksiniz. Böylece bu negatif eylemi dışardan gözlemleyebilecek ve zararlı etkilerini ortadan kaldırabileceksiniz. Kontrol ve güç tamamen sizin elinizde olacak.
Programın amacı
- Hırsı tanımlamak, tespit etmek, fark etmek ve hangi durumlarda nasıl ortaya çıktığını gözlemlemek,
- Hırs duygusunun arkasındaki nedenleri görmek, ortaya çıkarmak ve kabullenmek,
- Hırsın azme dönüşmesini sağlayarak hırsı aşmak.
Programın içeriği
Program 8 seanstan oluşmakta ve 1 ayda tamamlanmaktadır. Her seansta hırsın nedenleri, hırs farkındalığı, hırsın gözlemlenmesi ve tanımlanması, hırsın zararlı etkilerinden nasıl kurtulmak gerektiği ile ilgili teorik bilgilendirme, ardından pratik uygulama mevcuttur.
1.Çalışma : Hırs nedir?
2.Çalışma : Hırs gerekli midir?
3.Çalışma : Hırsı azme dönüştürün
4.Çalışma : Hırsa karşı tarafsız olun
5.Çalışma : Başarının anahtarı hırs değildir
6.Çalışma : Hırsın zararlarının farkında olun
7.Çalışma : Kendinizi keşfedin
8.Çalışma : Kendinizi keşfetmek için tekamül yolculuğuna çıkın
Programdan kazanacaklarınız
Sekiz seanslık program tamamlandığında ,
- Hırstan kaçmayacak ve farkındalığınızı yükselterek gözlemci kalabileceksiniz.
- Hırsın zararlı etkilerinden korunacaksınız çünkü hırsın dönüşümü ile ilgili yeterli donanıma sahip olabileceksiniz.
- Hırs denen bu negatif gücü azme dönüştürerek yaşamınızın yararlı yönlerinde aktif halde kullanabilecek, böylece yaratıcılığınızı yükseltebileceksiniz.
- Hırsın nedenlerinin farkına vardıkça ve idrak ettikçe kendinizi daha iyi tanıyacak, kendinizle daha rahat yüzleşebileceksiniz.
- Kendinize karşı daha anlayışlı olabileceksiniz.
Hırs
Hırs, herhangi bir şeye karşı doyumsuz, tutku halini almış karşı konulmaz bir çekimdir. İnsan hırslanınca tutkuyla istediği şeyi elde etmek ister. Hırsın zararlı etkisinden korunmak için bu negatif gücü azme dönüştürmek gerekir.
Hırs yok edilemez çünkü herkeste hırs vardır ama aşılabilir. İşte hırsı aşmak için azim duygusunu devreye alabilirsiniz.
Hırs, eksikliği veya fazlalığıyla bir şekilde insan hayatında tehdit oluşturur çünkü hırs yıkıcı bir duygudur. Kişinin hem kendisine hem çevresine zarar verir.
Çocukluğumuz boyunca eğitim, iş bulma konusunda cesaretlendiriliriz. Sadece yeterli zenginliğe sahip olma, yeterli derecede çalışma konularında öğütler alırız. Ortalama bir miktar para kazanmada hırsa dair bir şey yoktur çünkü hırs sahibi kişi, ortalama değil hep daha fazlasını, hatta en fazlasını ister.
Hırs, hedeflere ulaşma konusunda itici bir güçtür. Hırsı aşmak ve hırstan özgürleşmek için hırstan kaçmamalı, onu gözlemlemeli ve alışkanlıklarınızı, düşünme biçimlerinizi değiştirmelisiniz. Hırs yapay bir olgudur, eğer bunu anlarsanız hırsın geçici olduğunu da bilirsiniz.
Hırs olmadığında insan gerçekten eğlenmeye ve hayatın tadını çıkarmaya başlar. Doğaya baktığınızda, hırs denen bir şeyin doğada olmadığını görürsünüz.
İnsan hırsı bırakınca gerçek mutluluğa ulaşır çünkü mutluluğu engelleyen şey hırstır. Hırs aşıldığında mutluluk da nefes alış verişleri gibi sürekli ve doğal hale gelir.
Hırs ve azim
Azim, bir işteki engelleri yenme kararlılığı, hırs ise az önce belirttiğimiz gibi sonu gelmeyen arzu ve istektir. Hırsın sonu gelmez ve geçicidir, azim ise dengelidir.
Hırslı insan istediğini ele geçirmek uğruna başkalarına zarar verebilir, azim duygusuna sahip olan insan ise başkalarına zarar vermeyi düşünmez.
Azimde hırstan farklı olarak sabır vardır. Hırslı insan bir şeyi ihtiras ve tutku ile ister. Azım ise kararlı, metanetli ve sabırlı olma durumudur.
Hırs insanı
Hırslı insanlar hiçbir şeyin imkânsız olmadığını bilirler, onlar için her şey mümkündür. Hırslı insanlar her şeye yapabilirim olarak başlarlar. Onların konuşmalarında “yapamam” kelimesi olmaz. Her zaman başarabileceklerine inanırlar. Hırs, bir şeyi elde etmek için duyulan güçlü arzudur.
Hırslı insan hiç bir zaman mutlu ve tatmin olmaz. Tutkuyla istediği şey gerçekleşse bile derhal başka bir şey arzular ve onun pesinden gider. O yüzden hırs, insanın mutlu olmasına izin vermez.
Hırslı insan hep geçmiş ve gelecektedir. Şimdinin tadını çıkaramaz. Bitmiş geçmiş ve henüz gelmemiş gelecekle ilgilenir.
Hırslı insan başarmaya, kazanmaya hedeflidir ve bunun için ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Bu yolda birçok engelle yüzleşse de bunun bedelini ödemeye hazırdır.
Ayrıca hırslı insanlar, ne kadar yenilgiye uğradıklarını önemsemeden sürekli ilerlemeye ve kendilerini zorlamaya devam ederler. Başarıya ulaşmak ne kadar uzun sürerse sürsün ellerinden geleni yaparlar. Daha çok sürece değil, sonuca odaklanırlar. Hırslı insanlar zorluklar ne olursa olsun her zaman başarılı olacaklarına inanırlar.
Hırslı insanlar başarıyı bir seçenek değil, zorunluluk olarak görürler. Onlar için başarı sorumluluk, kararlılık ve verilen sözdür. Hırslı olmayanlar ise daha rahat olurlar.
Kendinizde aşağıdaki durumların en az birkaçını gözlemliyorsanız Hırsı Giderme Sanatı programı tam da size göre,
- Azla yetinmeme ve hep fazlasını isteme,
- İnatçılık,
- Sabit fikirlilik
- Kızgınlık
- Sinirlilik
- Haset
- Nefret ve öfke
- Mükemmeliyetçilik
- Birinci olma kaygısı
- Kıskançlık
- Kendini yetersiz görme
- Gerginlik
- İçsel ve dışsal çatışma
- Duygusal iniş çıkışlar
- Hedeflerine aşırı şekilde odaklılık
- Kendini ve hedeflerini kontrol edememek
- Açgözlülük
- Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslama
- Rekabet ve mücadele isteği
- Hedefler uğruna birçok şeyden vazgeçme arzusu
- Sonu olmayan arzu ve isteklere sahip olmak
- Tatminsizlik, huzursuzluk, memnuniyetsizlik, tahammülsüzlük hali.
- Beğenilmemeye, hata yapmaya, onaylanmamaya, eleştiriye tahammülsüzlük
- Hep daha fazlasına sahip olma isteği
- Aşırı kaygı hali
- Stres nedenli sosyal yaşantının kesintiye uğraması
- Yerleşik bir düzende stabil bir hayat yaşama isteği
- Hayatta hep merkezde olma isteği
- Özgürlüğe fazla düşkünlük
- Kontrol edilmekten hoşlanmama
- Aşırı öfke hali
- Empati yapmakta zorlanma
- Sonuca, kazanmaya ve başarıya odaklılık
- Kendini olduğu gibi kabullenmede ve kendi yüzleşmede zorluk çekme
- Eleştirilmekten hoşlanmamak
- Duygulardaki dengesizlik
Tüm hakları Dünya Değişim Akademisi adına saklıdır! Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Dünya Değişim Akademisi gizlilik sözleşmesi
Mobil uyumlu site yazılımı: www.eticaret.com.tr