logo
 
 

AFFETME SANATI

AFFETME SANATIAffetmemek, olayları ve durumları sindirememek ve kabullenememektir. Pasif bir tutumdur, bazen affetmediğimizi kendimiz bile anlamayabiliriz. Aslında affetmeyerek karşıdakini cezalandırmak ve kendimizi korumak isteriz, fakat sonuçta kendimize en büyük cezayı veririz. Affetmemek altında gittikçe çöktüğümüz kocaman bir yüktür. 
 
Affetme Sanatı programı 8 çalışma ve 1 aylık bir süreyi kapsamaktadır.



PROGRAMIN AMACI

  • Affetmek nedir?
  • Nasıl affedilir?
  • Affetmenin sonuçları nelerdir?

 
PROGRAMIN İÇERİĞİ

Program sekiz çalışmadan oluşmakta ve 1 ayda tamamlanmaktadır. Her çalışmada affetme hakkında yeni bir görüş açısı ortaya koyan bilgilendirme ve ardından pratik uygulama yapılacaktır.

1.Çalışma : Affedemediğiniz şeye gülün
2.Çalışma : Affetmek yüzleşmek ve sindirmektir
3.Çalışma : Affetmek bir seçimdir
4.Çalışma : Affetmemek aslında karşımızdakine değil kendimize verdiğimiz cezadır
5.Çalışma : Affetmek, kendini affetmekle başlar
6.Çalışma : Affetmek kabullenmektir
7.Çalışma : Affetmek özgürleştir
8.Çalışma : Yalnızca güçlüler affedebilir
 
PROGRAMDAN KAZANACAKLARINIZ
 
Sekiz çalışmadan oluşan program tamamlandığında
 

  • Neleri affetmediğinizi keşfedeceksiniz
  • Neden affetmeniz gerektiğini anlayacaksınız
  • Affetmenin en başta size ve daha sonra çevrenizdeki herkese yararlarını göreceksiniz

AFFETME SANATI

 
Affetmek Gerekli midir? 
 
Bu sorudan yola çıkarak iç dünyanızda olup bitenlerin farkına varabilirsiniz.
 
Affetmemek
 
Affetmemekle nefret, öfke, kızgınlık duyarak ve bu negatif duyguları tüm bünyenizde barındırarak bedeninize, duygusal, zihinsel, fiziksel sağlığınıza zarar verirsiniz. Yaşamınızda, omuzlarınızda bir yük taşıyarak yol alırsınız. Affetmeyerek o kişiyi sürekli kendinize bağlar, kendi özgürlüğünüzü feda etmiş olursunuz. Oysaki bireyselliğiniz, yaşamınız kıymetlidir. Bilinçli olarak affetmeyi seçmediğinizde, affetmeme yükünü taşıdığınızda gerilim, stres artar, iş, aile, özel yaşantınız kötüleşir. Ayrıca bu tarzda negatif duygular beyin yapınızı da etkiler, beyin asit özellikli kimyasallar salgılar. Bu kimyasallar fiziksel rahatsızlıkların çıkmasına neden olur. Oysa kendinizde pozitif değişim ve dönüşümler gerçekleştirerek beynin bu kimyasalları salgılaması yerine mutluluk veren onarıcı kimyasallar salgılamasını sağlamak daha akıllıca olacaktır.
 
Affetmemek zihinsel gücünüzü tüketmek demektir.  Affetmek karşımızdaki kişiyi haklı bulmak demek değildir “niye affedeyim onu” diyebilirsiniz. Ona iyilik olsun diye değil, kendimize iyilik olsun diye affediyoruz. Zihinde, affetmediğimiz olayların tekrar ve tekrar yer bulmasını engelleyerek zihnimizi ve zamanımızı harcamamış, israf etmemiş oluyoruz.
 
Affetmeyi bilinçli bir şekilde seçmediğinizde kendinizi geçmişe bağlamış oluyorsunuz. Affetmediğiniz olaylar zihninizde tekrar ve tekrar dönüp duracak her an kendinizi o geçmişte bulacaksınız. Şimdinin size sunduğu güzellikleri, yeni fırsatları belki de fark edemeyeceksiniz. Yaşamla birlik içinde olma fırsatlarını kaçırabilirsiniz, sırf geçmişe takılıp kaldığınız için.
 
 
Affederek hayatınızı geri kazanın.
 
Hayatınızı yenileyin, affederek kendinizi yenileyin. Affetmek özgürleştiricidir ve mutluluk vericidir.
 
Affetmek demek, olayı yaşadığımız kişiyi sevmemiz gerektiği anlamına gelmez, onunla konuşmak zorunda değiliz ama kendi içsel dünyamızda, affetmediğimiz olaydan dolayı içimizde konuşmayı bırakmak, sonlandırmak demektir. Nefes almak demektir. Kendi gücünüzü geri kazanmak demektir.
 
Affetme Türleri
 
Bazen günlük yaşamda ufak olaylar yaşanır, örneğin biri size bağırır, o an kızgınlık duyarsınız belki anlık bir tartışma yaşanır, “ tamam boş ver affettim” dersiniz. Affetmek bu değildir. Bazen size haksızlık eden bir kişiyi şikayet etmeyip, “affediyorum, şikayetçi olmayacağım” dersiniz. Bu da gerçek anlamda affetmek değildir. Bu bağışlamaktır, ceza vermemektir, misilleme yapmamaktır, bu affetme karşıdakiyle ilgilidir.
 
Diğer bir affetme ise kişinin kendisiyle ilgilidir. Kendisine zarar veren, hayal kırıklığı yaratan, içerlemelere neden olan kişilere öfkelenmeyi bırakması, zihninden temizlemesi, arındırmasıdır. Zihninde yük olarak taşımayı bırakmasıdır. Yani daha çok kendisiyle ilgilidir.
 
Kendinize Zarar Vermeyin.
 
Kurban bilincinde kalıp, kendinizi geçmişte yaşanan olaya ya da kişiye zincirleyerek, içinizde yaşattığınız hislerinizden, düşüncelerinizden, ne yaşadığınızdan o kişinin haberi bile yoksa, belki de haberi olsa da düşündüğünüz kadar umurunda olmayacaksa siz sadece orada takılıp kaldığınız için kendinize zarar veriyorsunuzdur.
 
 
Geçmişi Değiştirebilir misiniz?
 
Geçmişte her ne yaşandıysa, her ne olduysa artık olmuştur, geçmişi değiştiremezsiniz. Ne kadar çabalarsanız çabalayın geçmiş değişmez. Ne kadar kötü bir şey yaşanmış olsa da geçmişi bırakıp ilerlemeniz, yaşamı tekrar kucaklamanız, yaşamı kabullenmeniz gerekir. Bunun için affetmek en etkili gücünüzdür. Affederek sevgi potansiyelinizin de artmasını sağlar, yaşamda daha güçlü ve daha sevgi dolu ilerleyerek hayatınızı doya doya yaşayabilirsiniz. İşte affetmek bu kadar önemli, değerlidir.  
 
Pozitif Tutum
 
Pozitif tutumlarınız sayesinde her dezavantajı yani olumsuz görünen şeyi avantaja dönüştürebilirsiniz. Ama eğer tutum negatif ise her avantajı dezavantaja dönüştürebilirsiniz. Negatif tutumda olan kişi her fırsatı kaybeder. Tüm bunlar zihinsel tutumlarla ilgilidir. Affetmek, şükretmek en güçlü pozitif tutumlardır. Pozitif tutum olayların hep pozitif yönde ilerlemesine neden oluyor. Çünkü olumsuz tutum olunca her şey daha da olumsuz oluyor.
 
Negatifi pozitife, acıyı neşeye, tedirginliği huzura, karanlığı ışığa, cehaleti bilgiye, geçiciyi ebediye, nefreti sevgiye ve mutsuzluğu saadete feda edin.  

 
Dünya Değişim Akademisi
(507) 601 62 99

Tüm hakları Dünya Değişim Akademisi adına saklıdır! Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.

Dünya Değişim Akademisi gizlilik sözleşmesi

Mobil uyumlu site yazılımı: www.eticaret.com.tr